Gå til hovedindhold
Nyhed

Antallet af ladepunkter følger fortsat med stigningen af elbiler

2. kvartal i år bød på den hidtil største vækst i antallet af elbiler, og udrulningen af offentligt tilgængelige ladestandere følger fortsat med.

13. aug. 2024

Indhold

    Med 23.750 nyregistrerede elbiler bød 2. kvartal 2024 på den hidtil største vækst i antallet af elbiler i Danmark. Ved udgangen af juni var der i alt 261.500 elbiler i Danmark og de udgør nu ni procent af den samlede bilpark.

    I samme periode er bestanden af fossilbiler faldet med knap 15.500, hvilket hjælper på reduktionen af CO2-udledninger.

    Den store stigning i elbiler stiller krav til antallet af ladepunkter, og her går udviklingen også stærkt. Antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter er i 2. kvartal af 2024 steget med 2.825. Dette er den næsthøjeste tilgang af ladepunkter - kun overgået af 1. kvartal 2024, og dermed er forholdt mellem antallet af elbiler og ladepunkter stabilt omkring 11 biler per offentligt tilgængeligt ladepunkt.

    - Omstillingen af bilparken går hurtigere og langt mere smertefrit end nogen havde forstillet sig. Vi har fra politisk hånd prioriteret at fremskynde udbredelsen af ladestandere, og tallene viser med al tydelighed, at udbud og efterspørgsel følges ad i alle dele af landet, siger transportminister Thomas Danielsen. 

    De seneste kvartalstal viser, at der er vækst i ladepunkter i stort set alle kommuner. Mest markant i hovedstadsområdet, men også i kommuner i Jylland, hvor både Vejen og Ikast-Brande er rykket op i top-20 over kommuner med flest offentligt tilgængelige ladepunkter per indbygger.