Nyheder

Parkeringsregler reducerer langtidsparkering på rastepladser

Fra den 1. juli 2018 har det ikke været tilladt for lastbiler at være parkeret på en dansk motorvejsrasteplads i mere end 25 timer. En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet viser, at parkeringsreglen virker. Antallet af lastbiler, der holder langtidsparkeret, er nemlig blevet reduceret.

Serviceskilt fra en rasteplads

Nyt klimapartnerskab skal sikre en mere klimavenlig landtransport

Regeringen indgår et klimapartnerskab med landtransportbranchen, hvor Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør for DSV Panalpina, sætter sig for bordenden. Partnerskabet vil især have fokus på den grønne omstilling af vejgodstransporten.

Motorvej i Jylland med personbiler og en lastbil.

Ny kampagne punkterer myter om elbilen

Danskerne skal have bedre viden om elbiler og ikke mindst, hvilken betydning det har for hverdagslivet at vælge en elbil. Derfor søsætter to ministerier og en række organisationer i dag en ny oplysningskampagne, der skal give os danskere mere viden om elbiler og sætte strøm til vores bildrømme.

Parkeringsplads til elbil

Nyt klimapartnerskab skal sikre en bæredygtig luftfart

Regeringen indgår et klimapartnerskab med luftfartsbranchen, hvor koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand. Partnerskabet skal sikre en mere bæredygtig luftfart.

SAS-fly lander i lufthavnen

CEF-ansøgningsrunde 2019-2020: EU afsætter 750 mio. EUR til bl.a. jernbane- og havneprojekter

Den 26. februar 2020 er der frist for ny ansøgningsrunde for CEF Transport. Ansøgningsrunden fokuserer bl.a. på jernbane- og havneområdet, sikre rastepladser samt passagertransport.

Containere med gods på kajen i en havn

Minister vil forbedre transportmuligheder i yderområder

Ny undersøgelse viser, at der er en klar udfordring i forhold til kollektiv transport i yderområderne, og at der er behov for at tænke i nye koncepter for mobilitet. Transportminister Benny Engelbrecht er derfor optaget af at finde andre og nye transportløsninger, der kan understøtte mobiliteten i yderområderne.

Pige venter på bussen ved stoppested på landet.

Transportminister og taxibranche sætter fokus på at køre grønt

Vognmænd fra hele Sjælland vil i dag få mulighed for at prøvekøre en elbil og udveksle erfaringer om at køre grønt. Arrangementet er et vigtigt indspark til at fremme en grønnere taxibranche, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht, der står for åbningstalen.

Taxier parkeret i Københavns Lufthavn

Transportminister sætter fokus på nordjysk Plusbus

Transportminister Benny Engelbrecht er på besøg i det nordjyske, hvor han klokken 14.00 i dag bliver fragtet i en minibus sammen med Aalborg Kommunes borgmester for at besigtige den rute, hvor en såkaldt Plusbus i fremtiden skal fragte passagerer gennem Aalborg fra vest til øst for at skabe sammenhæng mellem de enkelte bydele.

Busser i Aalborg

Forligskreds stopper anlæg af Laurbjerg Station

Grundet ændringen i aftalekredsen bag aftalen om Bedre og billigere kollektiv trafik, hvor DF er trådt ud, har den resterende forligskreds (S, Ø, RV og SF) genbesøgt de planlagte projekter. Forligskredsen har på den baggrund besluttet, at der ikke skal bygges en station i Laurbjerg. Med beslutningen sparer forligskredsen 15 millioner kroner, som kan bruges på andre projekter.

Foto af togskinner

Offentliggørelse af afrapportering fra ekspertgruppen vedr. boligreguleringslovens § 5, stk. 2.

Boligministeren offentliggør i dag rapporten fra den ekspertgruppe, der har undersøgt brugen af § 5, stk. 2 og effekterne for huslejepriser i danske udlejningsboliger.

Hus i Den Sønderjyske By på Frederiksberg

Minister vil udrede misforståelser om højere bødestraffe

Dele af chaufførbranchen har på det seneste udtrykt sig bekymret om en kommende ændring af færdselsloven, som træder i kraft den 1. januar 2020. Ifølge transportminister Benny Engelbrecht er der tale om misforståelser, hvorfor ministeren vil sikre, at der er klarhed over, hvad den kommende lovændring egentlig går ud på.

Motorvejstrafik

Invitation til pressemøde om boligreguleringslovens § 5, stk. 2.

Transport- og Boligministeriet inviterer til pressemøde om rapport fra ekspertgruppen vedr. boligreguleringslovens § 5, stk. 2 i ministeriets mødecenter (Frederiksholms Kanal 27F) tirsdag 29. oktober kl. 10.

Foto af ældre rødstensejendom i Lindevangskvarteret på Frederiksberg

Dansk og slesvig-holstensk transportminister mødes i Kiel

Batteritog og andre infrastrukturprojekter af fælles betydning for de to lande bliver sat på dagsordenen, når transportminister Benny Engelbrecht i dag deltager i et møde med den slesvig-holstenske minister Dr. Bernd Buchholz og de øvrige medlemmer af Dansk-tysk transportkommissionen.

Ministeriets skilt

Boligminister besøger et bæredygtigt fællesskab i Slagelse

I Slagelse Kommune indvier man i dag 126 nye almene rækkehuse, hvor beboerne i fællesskab selv får mulighed for at forme omgivelserne.

Foto af Engdraget i Slagelse

Transportminister ønsker nyt krav om grønne taxier

Dobbelt så mange har søgt om tilladelse til at køre med nulemissionstaxier, som der har været ansøgninger til at køre med benzin- og dieseltaxier. Det glæder Benny Engelbrecht, som vil følge udviklingen og på den baggrund se på, om det er muligt at fremrykke kravet om, at nye taxier skal være nulemissionstaxier fra 2025, som den tidligere regering foreslog, til måske 2024 eller tidligere.

Hundredvis af nye boliger på vej i Roskilde Kommune

Boligminister Kaare Dybvad Bek besøger senere i dag to områder i Roskilde Kommune, der om få år vil danne fundament for cirka 400 nye boliger; hvoraf de fleste vil være almene boliger.

Ministeriets skilt

T-foil på Express 1 og ny hurtigfærge til Bornholm

Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at passagerer, der rejser til og fra Bornholm i fremtiden vil få en markant bedre rejseoplevelse end i dag. Molslinjen vil nemlig købe en helt ny hurtigfærge til færgebetjeningen af Bornholm, ligesom selskabet vil købe og montere en T-foil på hurtigfærgen Express 1 på baggrund af ministeriets skibstekniske undersøgelse.

Molslinjens færge på vej ud fra Rønne

Mindre lufthavne kan søge om økonomisk håndsrækning

Fra den 24. oktober 2019 vil det være muligt for mindre, danske lufthavne at ansøge om midler til investering i sikkerhedsudstyr. Puljen skal hjælpe de mindre lufthavne med at finansiere stigende udgifter til opretholdelse af et højt sikkerhedsniveau i luftfarten.

Presseinvitation til doorstep om færgebetjeningen af Bornholm

Transport- og Boligministeriet afholder sammen med Molslinjen et doorstep om færgebetjeningen af Bornholm i ministeriets mødecenter (Frederiksholms Kanal 27F) torsdag den 24. oktober 2019 kl. 11.00. Gyldigt pressekort og tilmelding er påkrævet.

KatExpress

Kommuner skal frit kunne give rabat på parkering til grønne biler

Som led i den vigtige grønne omstilling af transportområdet vil transportminister Benny Engelbrecht give kommunerne ubegrænset mulighed for at give rabat på parkering til lavemissionsbiler og elbiler.

El-bilsparkeringsplads